Niets doen maakt gezond

Meditatie voor beginners

In de hectic van alledag zijn we constant bezig. Of je nu een betaalde baan hebt, vrijwilligerswerk doet, het huishouden of even niet werkt. We hebben allemaal heel, heel veel aan ons hoofd. Eenmaal thuis zitten we uitgeblust op de bank, en we voelen ons schuldig dat we niet aan ons zelf toekomen. Ons leef-tempo maakt ons ziek.

Is daar dan niets aan te doen? Want waar doen we het nu allemaal voor? Voor de wereld? Voor onze familie? Zeker voor onszelf. In onze eigen vertrouwde omgeving met degene die ons lief zijn. Jazeker. Gewoon niets doen!

Tijd voor mij!
Aandacht voor mezelf

Een half uurtje voor onszelf. Even niets doen. Rustig zitten, ogen dicht en laten gebeuren wat er gebeurd. Contact maken met jezelf. Contact maken met je eigen lijf. Voelen wat er in je lichaam gebeurd. Luisteren naar welke signalen je binnenwereld uitzenden. Meditatie heet dat ook wel. Daarna een kopje lekkere thee. Je voelt je ontspannen en je blijkt mee energie te hebben. En meer overzicht. En meer relativeringsvermogen. Is dat dan zo moeilijk?

Nee en ja. Wat is er heerlijkere iedere dag een half uurtje alleen voor jezelf te hebben? Het vergt weinig ruimte, geen inspanning en geen geld. Je hebt alles al! Toch blijken de gedachten dat je alles op tijd en in de juiste volgorde moet doen, voor iedereen en altijd sterker te zijn dan dat moment voor jezelf. Waanzin toch? Wil je dat werkelijk? Of wil je iets anders?

We nodigen je uit nu te beginnen met iedere ochtend een korte meditatie te doen. Speciaal daarvoor bieden we je een klein gratis cadeau aan die je hier direct kunt downloaden. Het is een korte praktische handleiding van een meditatie die zo’n 7 minuten duurt. Helemaal voor niets.

Gratis Meditatie

Tijd voor jezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *