Coachingstraject

Maak een afspraak

Wat is je doel?

Coachingstraject: kom los van je vaste patronen

Je wilt je doel bereiken. Een persoonlijk doel, of een zakelijk doel. Liefst in zo kort mogelijke tijd, of voor een bepaalde deadline. Het gaat niet zoals je wilt, misschien loop je tegen jezelf aan, of tegen typisch gedrag dat je nu niet helpt je doel te bereiken. Tijd om los te komen van bestaande, vaste, patronen. Tijd voor iets nieuws, tijd voor coaching.

In coaching werk je aan het verbeteren van bestaande capaciteiten, en mogelijk ontwikkel je ook nieuwe competenties. In coaching richt je op wat mogelijk is. Je vergroot je pallet met mogelijkheden. In tegenstelling tot therapie benaderen we belemmeringen heel praktisch en richten we op wat mogelijk is. Je richt je op de toekomst. Deze coaching is doel- en resultaatgericht.

Misschien past therapie je beter... <lees meer>
Overzicht coachinstraject
 • - Intake. Deze is gratis en vrijblijvend 
 • - Bepalen van je doel
 • - Bepalen hoe de situatie nu is
 • - Bepalen wat je tegenhoudt
 • - Oplossen belemmering
 • - Oefenen nieuw gedrag
Resultaat coaching

Na het traject zul je merken dat wat eerst een probleem voor je was, nu een eenvoudigere stap is. Ook zul je ontspannener in je werk staan. De tools die je meekrijgt in het traject zul je zeker ook in andere situaties kunnen gebruiken. Kortom, je bent meer senior geworden.

Wat ik allemaal meer kon

caret-down caret-up caret-left caret-right
Steven Project-assistent

"Geweldig wat ik allemaal ook bleek te kunnen. Er ging een wereld voor me open."

samenvatting

- Vergroten van mogelijkheden
- Beter leren focussen
- Wel resultaat, minder stress
- Vergroten zelfvertrouwen
- Versterken van persoonlijkheid

Maak een afspraak

Wat is je doel?

Inspiratie

Anna Secretaresse

"Ik was na iedere sessie zo geïnspireerd. Op het laatst kon ik het zelf oproepen." 

Case-beschrijving; Johan

Consturcties
Grote bouwprojecten

Johan is werkvoorbereider bij een aannemer van grote bouwprojecten. Hij is al twintig jaar in dienst en opgeklommen naar zijn huidige functie. Hij heeft stress-klachten. De arts diagnoseerd hem als 'Burn-out'. Hij start na 4-maanden thuis zijn weer met werk. Hij ziet dat hij in dat hij zijn werk op het werk moet laten en thuis, thuis moet zijn. Hij weet alleen niet hoe.

Johan blijkt veel baat te hebben bij een paar eenvoudige meditatie-oefeningen. Hij merkt dat hij er rustig van wordt, los kan laten wat hem bezig houdt en kan relativeren. Hij leert hoe hij achter zijn bureau ontspanningsoefeningen kan doen zonder dat iemand er erg in heeft. Hij heeft er veel baat bij.

Daarna leerde hij het werk op het werk te laten door zijn terug reis te gebruiken als overgang naar huis. In de auto plakte hij op de spiegel een kleine sticker van een afbeelding van een dier. Hij leerde zijn ontspanningsoefeningen te koppelen aan die afbeelding. En het werkte prima voor hem.

Eerst hebben we het in de coachingssessie geoefend, toen deed Johan het stilstaand in zijn auto voor hij wegging van zijn werk. In die oefen-periode heb ik hem met mail, sms en korte gesprekjes geholpen zijn nieuwe gedrag aan te leren.

Na verloop van tijd merkte hij dat hij rustiger werdt als hij naar huis reed na een drukke dag. Zijn aandacht kon hij nu geven aan wat hij wilde. Na twee maand was het een ingesleten patroon geworden.

Maak een afspraak

Wat is je doel?

"Wat is coaching nu eigenlijk?"

 

Uitgangspunt is dat inzicht in je eigen handelen en gevoel verandering geeft in je gedrag. De werkelijk wil om een verandering aan te gaan moet aanwezig zijn. Belemmeringen en blokkades benaderen we praktisch. Achterliggende oorzaken en oplossingen zijn voor therapie-sessies. In coaching begeleiden we je doel- en resultaatgericht.

Misschien past therapie je beter... <lees meer>

De sessies worden gegeven in blokken van ruim één uur. Een coachingstraject omvat meerdere sessies. Naast een intake en doelbepaling, zijn borging van nieuw gedrag belangrijk. Eigentijdse middelen als WhatsApp en On-line coaching kunnen onderdeel van het traject.

In principe is coaching altijd bij ons op locatie. op verzoek kan een sessie in een bedrijfs- of meer neutrale omgeving gehouden worden. ook buiten-sessies zijn normaal in een traject.

Maak een afspraak

Wat is je doel?

Alsof het licht in mijn hoofd aanging

Margreet Leerkracht

"Misschien was de aanloop lang, uiteindelijk viel alles op zijn plek."

Wat is NLP?

NLP is een doelgerichte manier van coachen waarin een vaste structuur gebruikt wordt.

 1. Wat is je doel?
 2. Hoe is het nu?
 3. Wat is de blokkade?
 4. Interventie om blokkande 'op te lossen'
 5. Is het doel gehaald?
 6. Ecologie-check

NLP is een rationele methode die verrassend eenvoudig, krachtig en vooral efficient is. Dit is mede zo omdat er veel gebruik gemaakt wordt van beeldspraken, fysieke oefeningen en ankers. Heel veel gaat over wat er wel kan, niet waarom het niet kan.

Neuro > Werking van de hersenen

Linguïstisch > Taal. Hoe je iets beleeft, geef je het weer in taal

Programmeren > De patronen die ons gedrag sturen

De NLP-variant die we gebruiken is integer, diepgaand en ingetogen.