Coachingstraject

Maak een afspraak

Wat is je doel?

Coachingstraject: kom los van je vaste patronen

Je wilt je doel bereiken. Een persoonlijk, of een zakelijk doel. Liefst in zo kort mogelijke tijd. Of voor een bepaalde deadline. Het gaat niet zoals je wilt. Misschien loop je tegen jezelf aan, of tegen typisch gedrag dat je niet helpt je doel te bereiken.

Tijd om los te komen van bestaande, vaste patronen. Tijd voor iets nieuws, tijd voor coaching. In coaching werk je aan het verbeteren van bestaande capaciteiten, en mogelijk ontwikkel je nieuwe competenties. In coaching richt je op wat mogelijk is. Je vergroot je pallet van mogelijkheden.

Werkvormen: NLP-structuren, NLP Health, Theater-vormen, Hypnotherapie, Lichaamsgerichtheid, Bio-energetica, Metaforen, Archetypen, Familie-opstellingen, Sociaal-panorama, The Hero's Journey

We werken op lokatie, in de natuur of in een praktijkruimte

Overzicht coachinstraject
 • - Individuele sessies van vijf kwartier
 • - Intake. Deze is gratis en vrijblijvend 
 • - Bepalen van je doel
 • - Bepalen hoe de situatie nu is
 • - Bepalen wat je tegenhoudt
 • - Oplossen belemmering
 • - Oefenen nieuw gedrag
Met coaching kun je bereiken

Gaandeweg het traject zul je merken dat wat eerst een probleem voor je was, nu een eenvoudigere stap is. Ook zul je er ontspannener in staan, je hebt meer controle. De tools die je ontdekt in het traject zul je  in andere situaties ook kunnen gebruiken. Kortom, je bent meer senior geworden.

- Vergroten van mogelijkheden/competenties
- Beter leren focussen
- Wel resultaat, minder stress
- Vergroten zelfvertrouwen/bewustwording
- Versterken van persoonlijkheid

Wat is NLP en NLP Health?

NLP is een doel- en resultaatgerichte manier van coachen waarin een vaste structuur gebruikt wordt.

 1. Wat is je doel?
 2. Hoe is het nu?
 3. Wat is de blokkade?
 4. Interventie om blokkande 'op te lossen'
 5. Is het doel gehaald?
 6. Ecologie-check

NLP is een rationele methode die verrassend eenvoudig, krachtig en vooral efficient is. Het kent een standaard structuur, vraagtechnieken en ruimtelijke werkvormen.

NLP Health maakt gebruik van de standaard NLP-structuur, maar vermijdt de woorden. Beeldspraak, metaforen, fysieke oefeningen, bewegingen en ankering blijken vaak effectiever dan woorden.

NLP is een uit Amerika overgewaaide manier van tegen het leven aan kijken. Het gaat over wat er wel kan, niet waarom het niet kan. Het is ontstaan uit de samenvoeging van 'het beste'  van heel ver verschillende manieren van coaching en therapie zoals die eind jaren 60 van de vorige eeuw bestonden.

Neuro > Werking van de hersenen

Linguïstisch > Taal. Hoe je iets beleeft, geef je het weer in taal

Programmeren > De patronen die ons gedrag sturen

Er zijn heel veel NLP-varianten ontstaan. De NLP-varianten die we gebruiken zijn integer, diepgaand en ingetogen. Het staat los van adrenaline gevoede 'power-sessies', volle theaterzalen en positiviteits-goeroes.

Case-beschrijving; Johan

Consturcties
Grote bouwprojecten

Johan is werkvoorbereider bij een aannemer van grote bouwprojecten. Hij is al twintig jaar in dienst en opgeklommen naar zijn huidige functie. Hij heeft stress-klachten. De arts diagnoseerd hem als 'Burn-out'. Hij start na 4-maanden thuis zijn weer met werk. Hij ziet dat hij in dat hij zijn werk op het werk moet laten en thuis, thuis moet zijn. Hij weet alleen niet hoe.

Johan blijkt veel baat te hebben bij een paar eenvoudige meditatie-oefeningen. Hij merkt dat hij er rustig van wordt, los kan laten wat hem bezig houdt en kan relativeren. Hij leert hoe hij achter zijn bureau ontspanningsoefeningen kan doen zonder dat iemand er erg in heeft. Hij heeft er veel baat bij.

Daarna leerde hij het werk op het werk te laten door zijn terug reis te gebruiken als overgang naar huis. In de auto plakte hij op de spiegel een kleine sticker van een afbeelding van een dier. Hij leerde zijn ontspanningsoefeningen te koppelen aan die afbeelding. En het werkte prima voor hem.

Eerst hebben we het in de coachingssessie geoefend, toen deed Johan het stilstaand in zijn auto voor hij wegging van zijn werk. In die oefen-periode heb ik hem met mail, sms en korte gesprekjes geholpen zijn nieuwe gedrag aan te leren.

Na verloop van tijd merkte hij dat hij rustiger werdt als hij naar huis reed na een drukke dag. Zijn aandacht kon hij nu geven aan wat hij wilde. Na twee maand was het een ingesleten patroon geworden.

"Wat is coaching nu eigenlijk?"

 

Uitgangspunt is dat inzicht in je eigen handelen en gevoel verandering geeft in je gedrag. De werkelijk wil om een verandering aan te gaan moet aanwezig zijn. Belemmeringen en blokkades benaderen we praktisch. Achterliggende oorzaken en oplossingen zijn voor therapie-sessies. In coaching begeleiden we je doel- en resultaatgericht.

Misschien past therapie je beter... <lees meer>

De sessies worden gegeven in blokken van ruim één uur. Een coachingstraject omvat meerdere sessies. Naast een intake en doelbepaling, zijn borging van nieuw gedrag belangrijk. Eigentijdse middelen als WhatsApp en On-line coaching kunnen onderdeel van het traject.

In principe is coaching altijd bij ons op locatie. op verzoek kan een sessie in een bedrijfs- of meer neutrale omgeving gehouden worden. ook buiten-sessies zijn normaal in een traject.