Even voorstellen

 

Peter Sanders; Coaching; Theater; Therapie
Peter Sanders (Fotografie Rieta Mulder)
Hoe ben ik coach, therapeut en trainer geworden?

Ik ben afgestudeerd HBO elektrotechnicus en bedrijfsinformaticus en 12 jaar lang diverse technische en commerciële functies gehad in het bedrijfsleven. In die tijd heb ik HBO communicatie succesvol afgerond. Ik kwam erachter dat mensen en hun gedragingen veel meer mijn passie was.

Werkend als freelance docent binnen het HBO volwassenen-onderwijs schoolde ik me om tot coach. Mijn verleden in de techniek sloot perfect aan op de rationele coachingsmethode van NLP. En er bleek veer meer te zijn.

In mijn periode als freelance docent heb ik marketing, NIMA, Economie en heel veel communicatie vakken gedoceerd. Totaal heb ik ruim 2.000 mensen geleerd hoe ze een duidelijke en moderne presentatie kunnen geven.

Ik heb veel met mensen gewerkt uit het technische en financiële werkveld. Dit 'type' mens herken ik mezelf ook goed.

Ik (her)ontdekte mijn eigen gevoel en de kracht ervan. Inmiddels had ook de Amerikaanse zienswijze wat gezondheid ook kan zijn, mij gegrepen. NLP-Health Coach was een logische stap toen. NLP Health Coaching gebruikt veel bewegingsvormen en metaforen.

Ik ben vooral gaan coachen op basis van The Hero's Journey, hierbij staat de roeping  van een mens centraal. THJ gebruikt veel archetypen.

Meer diepgang in het herstel tussen mijn hoofd en lichaam ervoer ik in het lichaamsgerichte werk. "Van weten naar voelen", noem ik het. 'Van denken naar ervaren'. Voor mij de basis om steeds beter gebruik te maken van wat ik zowel in mijn hoofd, hart en buik voel. Momenteel studeer ik af als lichaamsgericht therapeut bij het AUMM-intstituut te Usquert.

Ik ben ervaringsdeskundige op het vlak van omgaan met depressiviteit, sociale angsten, persoonlijkheidsstoornissen, en burnout.

Theater sluit perfect aan op zowel mijn manier van coaching en therapie. Er zijn heel veel dezelfde werkvormen. Theater is ook een 'speeltuin' om angsten, overlevingsmechanisme en nieuw-gedrag veilig te oefenen. Meer en meer voeg ik theatervormen in mijn manier van werken.

Naast dit werk doe ik aan clownerie, amateurtheater, zang, drummen en maak buiten-theaterproducties met gehandicapte mensen.

Waar ik gelukkig van word:

"Ik word er gelukkig van een vertrouwelijke relatie aan te gaan, omdat ik merk dat er in die kwetsbaarheid de ruimte is om aan mezelf te werken, ik in mijn kracht kan staat, en ik een transformatie kan in zetten. Ik gun dat anderen ook." 

Opleidingen:

HBO Elektrotechniek & HEAO Bedrijfskundige Informatica en Communicatie

NLP Practitioner & Mastercoach; afgerond 2005

Health-NLP coach en therapeut; afgerond 2007

Leergang The Hero's Journey; afgerond 2009

Leergang Praktische Hypnotherapie; afgerond 2011

Lichaamsgericht psychotherapie PRT; afstudeerfase 2019/2020

Leergang Lichaamsgericht trauma-verwerking sinds 2018

Gevraagd: Oefencliënten

Sterk gereduceerd tarief